ΤΟ ΤΑΞΙΔΙ ΞΕΚΙΝΑΕΙ...

και καταληγει στο φλιτζανι σου.

Η ΠΛΟΥΣΙΑ ΙΣΤΟΡΙΑ ΤΟΥ

Θέλοντας να γιορτάσουμε την ημέρα του αγαπημένου μας ροφήματος, αποφασίσαμε να ταξιδέψουμε στον κόσμο του. Η ξενάγηση αρχίζει στα βάθη της Αφρικής, αιώνες πριν, για να καταλήξει σήμερα και στις 5 ηπείρους.

τo ονομα

Το όνομα του καφέ προέρχεται, είτε από τη λέξη «Κάφφα», που είναι περιοχή της Αιθιοπίας όπου άρχισε να χρησιμοποιείται ο καφές, είτε από την αραβική λέξη «κάουα» που είναι παραφθορά της αρχικής αραβικής ονομασίας του καφέ “qahwat al-būnn”, που σημαίνει «κρασί του κόκκου» ή οποιοδήποτε ποτό παρασκευάζεται από φυτά. Η δεύτερη είναι και η πιο πιθανή εκδοχή, καθώς όταν ο καφές ήρθε στην Ευρώπη ήταν γνωστός ως «αραβικό κρασί».

η ανακαλυψη

Ο πιο γνωστός μύθος που επικρατεί γύρω από την πρώτη εμφάνιση του καφέ στον κόσμο αφηγείται την ιστορία ενός βοσκού, στην Αιθιοπία περί το 300 μ.Χ. Ο βοσκός, ονόματι Καλντί, μια μέρα παρατήρησε ότι τα ζώα του ήταν πολύ πιο ζωηρά, όταν έτρωγαν τους σπόρους ενός θάμνου που έμοιαζαν με κεράσια. Όταν αποφάσισε να δοκιμάσει κι εκείνος, διαπίστωσε ότι οι σπόροι του έδιναν περισσότερη ενέργεια. Ανέφερε την εμπειρία του σε μοναχούς στο κοντινό μοναστήρι, οι οποίοι άρχισαν να βράζουν τους σπόρους και να χρησιμοποιούν το ρόφημα για να τους κρατάει σε εγρήγορση στις ολονύκτιες προσευχές τους.

η εισοδος στην Ευρωπη

Λέγεται πως η πρώτη αξιόλογη ποσότητα καφέ έφτασε στην Ευρώπη μέσω των Τούρκων, οι οποίοι μετά την ήττα τους στις πύλες της Βιέννης το 1683, έφυγαν αφήνοντας αμέτρητους σάκους με κόκκους καφέ πίσω τους. Οι Αυστριακοί σύντομα έμαθαν να καβουρδίζουν τους κόκκους καφέ και να παρασκευάζουν ένα εξαιρετικά αρωματικό ρόφημα που το σέρβιραν με μικρά κέικ σε σχήμα μισοφέγγαρου για να θυμούνται τον θρίαμβό τους κατά των Τούρκων.

η εξαπλωση σε

ολο τον κοσμο

1645

Ανοίγει το πρώτο καφεποτείο στην Ιταλία, το οποίο γίνεται ιδιαίτερα δημοφιλές.

1675

Η δημοτικότητα του καφέ έχει αυξηθεί ραγδαία στην Ευρώπη. Στην Αγγλία υπάρχουν πάνω από 3.000 καφεποτεία, ενώ την ίδια χρονιά, ο Πολωνός αξιωματούχος Φραντσίζεκ Κουλτζίτσκι είναι ο πρώτος που συνδυάζει το ρόφημα με ζάχαρη και γάλα.

Αρχες 18ου ΑΙΩΝΑ

Ο καφές φτάνει στην αμερικανική ήπειρο από τους Γάλλους το 1714, κυρίως μέσω των αποικιών τους στη Μαρτινίκα και τη Γαλλική Γουιάνα. Το 1727 ο σπόρος του καφέ περνάει και στη Βραζιλία μέσω του απεσταλμένου του βασιλιά της Βραζιλίας, Φραντσίσκο Παλχέτα. Την ίδια περίπου εποχή ο καφές καλλιεργήθηκε στη Τζαμάικα, το 1740 στο Μεξικό, το 1784 στη Βενεζουέλα και στα τέλη του αιώνα στην Κολομβία.

1893

Ο σπόρος του καφέ περνάει από τη Βραζιλία στην Κένυα και την Τανζανία, ολοκληρώνοντας έτσι το διηπειρωτικό του ταξίδι, που ξεκίνησε λίγο βορειότερα, στην Αιθιοπία, 900 χρόνια πριν.

HOME IS WHERE
THE COFFEE IS
Ξεφύλλισε τον απολαυστικό μας κατάλογο και μάθε ποιος φτιάχνει τον καλύτερο καφέ στον κόσμο, τι συμβαίνει με τη μόδα του brunch αλλά και πώς θα αποκτήσεις την αγαπημένη σου συσκευή παρασκευής καφέ με έκπτωση 20%.

ΠΟΙΚΙΛΙΕΣ ΚΑΦΕ

Δύο είναι τα βασικά είδη καφεόδεντρου (ή καφέας) τα οποία παράγουν τις δύο ποικιλίες που στηρίζουν το παγκόσμιο εμπόριο καφέ: η καφέα Arabica και η καφέα Robusta.

H ποικιλια Arabica

Η Arabica αποτελεί το 78% της παγκόσμιας παραγωγής καφέ. Ευδοκιμεί σε μεγάλα υψόμετρα, έχει χαμηλή περιεκτικότητα σε καφεΐνη, ενώ οι κόκκοι της είναι επιμήκεις και έχουν μια κυματιστή αυλάκωση στη μέση. Χαρακτηρίζεται από πολύ δυνατό φρουτώδες άρωμα και έχει μια γλυκιά, μεστή γεύση με ένα ευχάριστο, οξύ τόνο και επίγευση καραμέλας.

Η ποικιλια Robusta

Η ποικιλία Robusta, που αποτελεί το υπόλοιπο 22% της παγκόσμιας παραγωγής καφέ, είναι ανθεκτική και ευδοκιμεί σε υψόμετρο μεταξύ 200-300 μέτρων πάνω από το επίπεδο της θάλασσας. Η Robusta έχει υψηλότερη περιεκτικότητα σε καφεΐνη, ενώ οι κόκκοι της είναι στρογγυλοί με ευθεία αυλάκωση στη μέση. Η γεύση του καφέ Robusta έχει πιο δυνατό, πικρό τόνο και είναι συνήθως οξεία και ελαφρώς αρωματική.

Τα περισσότερα προϊόντα καφέ που κυκλοφορούν στο εμπόριο αποτελούν συσκευασμένα μείγματα σε διάφορους συνδυασμούς των δύο ποικιλιών, με διαφορετικά χαρακτηριστικά, προκειμένου να ικανοποιήσουν την επιθυμητή, από το καταναλωτικό κοινό, γεύση και άρωμα.

ΤΡΟΠΟΙ ΑΛΕΣΜΑΤΟΣ

Δεν είναι μονάχα οι συνθήκες καλλιέργειας, η ποικιλία, το χαρμάνι και το καβούρντισμα που καθορίζουν τη γεύση και το άρωμα του καφέ. Το άλεσμα των κόκκων είναι εξίσου σημαντικό βήμα προς τη γεύση και το πλούσιο άρωμα και καθορίζεται από το είδος καφέ που επιθυμούμε να παρασκευάσουμε. Μάλιστα, το άλεσμα του καφέ ακριβώς πριν την εκχύλιση του είναι must για ένα ποιοτικό, γευστικό και αρωματικό φλιτζάνι.

Ο τρόπος αλέσματος των κόκκων του καφέ είναι επίσης συνάρτηση και της καφετιέρας στην οποία θα παρασκευάσουμε τον καφέ. Για παράδειγμα, μπορούμε να αλέσουμε τον καφέ χοντρά αν θέλουμε να παρασκευάσουμε καφέ φίλτρου με τη μέθοδο French press, λεπτά για παρασκευή σε καφετιέρα με φίλτρο και πιο λεπτά για παραδοσιακές μηχανές espresso. Οι διαφορές στο άλεσμα, όσο μικρές και αν είναι, μπορούν να φέρουν τεράστιες διαφορές στην τελική γεύση.

ΜΕΘΟΔΟΙ ΠΑΡΑΣΚΕΥΗΣ


Mike Johnson

Το συγκεκριμένο είδος καφέ ονομάζεται με διάφορους τρόπους, ανάλογα με τη χώρα. Στην Ελλάδα είναι γνωστός ως «ελληνικός» και προτιμάται περισσότερο από κάθε άλλο είδος καφέ σε πολλές περιοχές της ανατολικής Μεσογείου, της Μέσης Ανατολής, των Βαλκανίων και της Βόρειας Αφρικής. Παρασκευάζεται με ψήσιμο, σε μπρίκι, αλεσμένων σε λεπτή σκόνη καβουρντισμένων κόκκων καφέ.

Ελληνικος καφες

Mike Johnson

Ο στιγμιαίος καφές σε σκόνη παρουσιάστηκε στο εμπόριο από την ελβετική εταιρία Νεστλέ (Nestlé) με το εμπορικό όνομα Nescafé, παράγωγο των λέξεων Nestlé και Café – ονομασία που επικρατεί μέχρι και σήμερα. Η παρασκευή του ζεστού στιγμιαίου καφέ γίνεται με δύο τρόπους: είτε με χτύπημα πρώτα ελαχίστου νερού με το μείγμα καφέ και ζάχαρης είτε με την ειδική μηχανή (καφετιέρα) παραγωγής στιγμιαίου καφέ δι' ατμού.

Στιγμιαιος καφες

Mike Johnson

Ο καφές φραπέ είναι ένα αφρώδες κρύο ρόφημα η εφεύρεση του οποίου έγινε τυχαία το 1957 από τον Δημήτρη Βακονδίο, κατά τη διάρκεια της Διεθνούς Έκθεσης στη Θεσσαλονίκη. Ο αντιπρόσωπος της ελβετικής εταιρίας Νεστλέ στην Ελλάδα, Γιάννης Δρίτσας, παρουσίαζε ένα νέο προϊόν για παιδιά, ένα σοκολατούχο ρόφημα που παρασκευαζόταν στιγμιαία αναμειγνύοντάς το με γάλα και χτυπώντας το με σέικερ. Ο Δημήτριος Βακόνδιος, υπάλληλος του Δρίτσα, συνήθιζε να πίνει Nescafé που παρασκευαζόταν από τη Νεστλέ. Σε ένα διάλειμμα που έκανε κατά τη διάρκεια της έκθεσης θέλησε να πιει καφέ, αλλά επειδή δεν έβρισκε ζεστό νερό σκέφτηκε να χρησιμοποιήσει το σέικερ για να φτιάξει τον καφέ του με κρύο νερό. Έβαλε καφέ, ζάχαρη και νερό, τα κούνησε και δημιούργησε τον πρώτο καφέ φραπέ της ιστορίας.

Φραπε

Mike Johnson

Ο καφές espresso (espresso) με την τελική του μορφή, αναφέρεται για πρώτη φορά στο Μιλάνο της Ιταλίας, στις αρχές του 20ου αιώνα. Η μέθοδος παρασκευής του καφέ espresso αξιοποιεί τη δύναμη του ατμού, ο οποίος ναι μεν δεν έρχεται σε επαφή με τον καφέ, αλλά ωθεί το νερό να περάσει γρήγορα μέσα από τους αλεσμένους κόκκους. Έτσι το νερό αρωματίζεται από τον καφέ χωρίς να βράζει μαζί μ’ αυτόν. Το αποτέλεσμα είναι ένα δυνατό αλλά όχι βαρύ ροφήμα, με έντονο άρωμα και γεύση που αφυπνίζει τις αισθήσεις. Σερβίρεται σε ειδικό μικρό φλιτζάνι.

Εspresso

Mike Johnson

Ο καφές cappuccino (cappuccino) είναι espresso που σερβίρεται σε μεγαλύτερο φλιτζάνι με αφρόγαλα. Αναπτύχθηκε στην Ιταλία στις αρχές του 20ου αιώνα, παράλληλα με την εφεύρεση των μηχανών για την παρασκευή καφέ espresso. Η πιο δημοφιλής ιστορία σχετικά με την ονομασία του συγκεκριμένου είδους καφέ είναι ότι κάποιος είχε τη φαεινή ιδέα να ονομάσει το ρόφημα «cappuccino» επειδή το χρώμα του αφρού που αναμειγνύεται με τον καφέ έμοιαζε με το ανοιχτό καφέ χρώμα του ράσου των Καπουτσίνων μοναχών, ωστόσο κάποιοι εικάζουν ότι αυτό είναι αστικός μύθος.

Καπουτσινο

Mike Johnson

Ο καφές φίλτρου είναι ζεστό ρόφημα με απαλή γεύση και άρωμα. Φιλτράρεται αργά μέσα από ειδική μηχανή και αραιώνεται με περισσότερο νερό, γι’ αυτό θεωρείται ελαφρύτερος για το στομάχι, παρά το γεγονός ότι μπορεί να περιέχει το ίδιο ποσοστό (ή μεγαλύτερο) καφεΐνης με τον espresso, ανάλογα με την ποικιλία του. Στη χώρα μας, έχει καθιερωθεί ως «γαλλικός», μάλλον επειδή ορισμένοι λάτρεις του καφέ φίλτρου χρησιμοποιούν τη μέθοδο French Press (γαλλική πρέσα) για την παρασκευή του. Σε ορισμένες χώρες, όπως στην Αμερική, αναφέρεται ως «μαύρος καφές» (Black Coffee).

Καφες φιλτρου

Από τα παραπάνω βασικά είδη καφέ προκύπτουν διάφορες παραλλαγές, όπως είναι π.χ. καφές espresso λούνγκο, espresso φρέντο, cappuccino φρέντο, ιρλανδικός καφές κ.ά., όπου κάθε τρόπος παρασκευής αναδεικνύει διαφορετικά χαρακτηριστικά.

ΟΙ ΣΥΝΤΑΓΕΣ

Για τους λάτρεις του καλού φαγητού, γι’ αυτούς που τους αρέσουν οι πειραματισμοί στην κουζίνα, αλλά και γι’ αυτούς που αγαπάνε τις κλασικές, ποιοτικές γεύσεις… ο Γιώργος Τσούλης μοιράζεται με όλους εμάς πρωτότυπες συνταγές με καφέ, που θα μας ανοίξουν την όρεξη για μαγειρική, αλλά και που θα χαρίσουν σε εμάς και τους αγαπημένους μας, μοναδικές γαστρονομικές εμπειρίες!

ΑΝΑΚΑΛΥΨΕ ΜΙΚΡΑ ΜΥΣΤΙΚΑ
ΓΙΑ ΜΕΓΑΛΕΣ ΣΤΙΓΜΕΣ

Πως να φτιαξεις τον
ιδανικο espresso;

Mike Johnson

1. Το νερό είναι σημαντικός παράγοντας για την επιτυχία του καφέ. Σε περιπτώσεις υπερβολικά σκληρού νερού χρησιμοποιούμε εμφιαλωμένο.

2. Φροντίζουμε η θερμοκρασία νερού να είναι 90°C έως 93°C.

3. Για τέλειο espresso, υπολογίζουμε 7-8 γραμμάρια καφέ για κάθε φλιτζανάκι.

4. Για έξτρα γεύση και απόλαυση του espresso προσθέτουμε λίγη σκόνη κακάο στον πάτο του φλιτζανιού πριν παρασκευάσουμε τον καφέ.

5. Η μηχανή του espresso, το γκρουπ, τα φίλτρα και γενικότερα όλα τα εξαρτήματα θα πρέπει να καθαρίζονται συστηματικά.

Πως να κανεις
το τελειο αφρογαλα;

Jessica Specter

1. Για να πετύχουμε τέλειο αφρόγαλα χρειαζόμαστε παγωμένο γάλα . Όσο πιο παγωμένο είναι το γάλα, τόσο καλύτερο θα βγει το αφρόγαλα.

2. Η ομοιογένεια του μείγματος μπορεί να είναι από εντελώς ρευστή για έναν λάτε μέχρι πολύ παχύρευστη για έναν cappuccino..

3. Για cappuccino φρέντο, βάζουμε το σέικερ στην κατάψυξη να παγώσει. Βάζουμε 100 ml φρέσκο γάλα στο παγωμένο σέικερ και το χτυπάμε με τη φραπεδιέρα μέχρι να σχηματιστεί πυκνός αφρός.

4. Για περισσότερο αφρό, κρατάμε το μίξερ ακριβώς κάτω από την επιφάνεια του γάλακτος, προκειμένου να περάσει περισσότερος αέρας.

Τα καλυτερα tips
για καφε φιλτρου

Lynda Smith

1. Το νερό είναι σημαντικός παράγοντας για την επιτυχία του καφέ. Σε περίπτωση υπερβολικά σκληρού νερού χρησιμοποιούμε εμφιαλωμένο.

2. Φροντίζουμε η θερμοκρασία νερού να είναι 93°C έως 96°C.

3. Προτιμάμε τα μεταλλικά έναντι των χάρτινων φίλτρων για πιο πλούσια γεύση και άρωμα.

4. Για κάθε κούπα των 300 ml υπολογίζουμε 2 κουταλιές της σούπας καφέ.

5. Φροντίζουμε την καφετιέρα μας να είναι καθαρή, χρησιμοποιώντας αποσκληρυντικά και αφαλατωτές.

5 ΒΗΜΑΤΑ

ΓΙΑ ΕΝΑΝ ΑΠΟΛΑΥΣΤΙΚΟ ESPRESSO
ΓΙΑ ΕΝΑΝ ΑΠΟΛΑΥΣΤΙΚΟ ESPRESSO
ΓΙΑ ΕΝΑΝ ΑΠΟΛΑΥΣΤΙΚΟ ESPRESSO
ΓΙΑ ΕΝΑΝ ΑΠΟΛΑΥΣΤΙΚΟ ESPRESSO
ΓΙΑ ΕΝΑΝ ΑΠΟΛΑΥΣΤΙΚΟ ESPRESSO

Ζεσταίνουμε τη μηχανή μας και ελέγχουμε τη θερμοκρασία του νερού να μην ξεπερνάει τους 90°-93°C (το νερό πρέπει να είναι φρέσκο και κατά προτίμηση φιλτραρισμένο).

Αλέθουμε τον καφέ σε μύλο και προσπαθούμε να πετύχουμε ομοιόμορφη άλεση για να έχουμε και ομοιόμορφο άρωμα.

Για μονό καφέ τοποθετούμε στο κλείστρο 7 γραμμάρια και για διπλό 14 γραμμάρια. Χτυπάμε ελαφρά το κλείστρο για να «κάτσει» ο καφές ομοιόμορφα, και με το δάχτυλο ή το ειδικό εξάρτημα πατάμε ελαφρά για να πετύχουμε σταθερή διήθηση του νερού μέσα από τους κόκκους του καφέ.

Αφήνουμε να τρέξει λίγο νερό προκειμένου να καθαριστεί η κεφαλή της μηχανής μας και να πετύχουμε την ιδανική θερμοκρασία.

Αφήνουμε τον καφέ να γεμίζει το φλιτζάνι μας για 20-25 δευτερόλεπτα. Στο τέλος της διαδικασίας θα τρέξει στο φλιτζάνι η χαρακτηριστική ξανθή κρέμα και ο espresso μας θα είναι έτοιμος. Όπως προδίδει και το όνομά του πρέπει να καταναλωθεί γρήγορα για τη μέγιστη απόλαυση!

Η ΤΕΧΝΗ ΤΟΥ ΕΛΛΗΝΙΚΟΥ ΚΑΦΕ
Η ΤΕΧΝΗ ΤΟΥ ΕΛΛΗΝΙΚΟΥ ΚΑΦΕ
Η ΤΕΧΝΗ ΤΟΥ ΕΛΛΗΝΙΚΟΥ ΚΑΦΕ
Η ΤΕΧΝΗ ΤΟΥ ΕΛΛΗΝΙΚΟΥ ΚΑΦΕ
Η ΤΕΧΝΗ ΤΟΥ ΕΛΛΗΝΙΚΟΥ ΚΑΦΕ

ΣΕ 5 ΒΗΜΑΤΑ

Παίρνουμε ένα καθαρό και στεγνό μπρίκι με λαιμό. Βάζουμε νερό (κατά προτίμηση χλιαρό) στο μπρίκι με το φλιτζάνι ανάλογα με το πόσους καφέδες θα φτιάξουμε.

Με το ειδικό κουταλάκι προσθέτουμε μια γεμάτη κουταλιά καφέ και ζάχαρη ανάλογα με τις προτιμήσεις μας.

Έπειτα τοποθετούμε το μπρίκι στο κέντρο μέτριας φωτιάς, ώστε να θερμαίνεται ομοιόμορφα όλο το σκεύος και ανακατεύουμε αργά και σταθερά μέχρι να διαλυθεί ο καφές και η ζάχαρη (προσοχή, γιατί μετά από αυτό το σημείο δεν πρέπει να ανακατέψουμε ξανά τον καφέ).

Μόλις ο καφές αρχίζει να φουσκώνει, τον απομακρύνουμε από τη φωτιά και χτυπάμε το μπρίκι 2-3 φορές απαλά στον πάγκο, ώστε να κάτσει ο καφές για λίγο.

Επαναφέρουμε αμέσως το μπρίκι στη φωτιά και όταν ο καφές αρχίζει να φουσκώνει ξανά, το βγάζουμε από τη φωτιά, περιμένουμε μερικά δευτερόλεπτα και τον σερβίρουμε αργά στο κλασικό φλιτζάνι του ελληνικού καφέ.

ΣΩΣΤΗ ΣΥΝΤΗΡΗΣΗ ΚΑΦΕ & ΜΗΧΑΝΗΣ

4 σημαντικοι κανονες για την αποθηκευση του καφε

  • Η ποιότητα του καφέ αρχίζει να φθίνει μετά το καβούρντισμά του, γι’ αυτό είναι σημαντικό να αγοράζουμε μικρές ποσότητες καβουρντισμένων κόκκων και ακόμη μικρότερες από αλεσμένο καφέ.
  • Για να μην αλλοιωθεί το άρωμα του καφέ φροντίζουμε να το διατηρούμε σε δοχείο που κλείνει ερμητικά και όσο γίνεται μακριά από τρόφιμα με έντονες μυρωδιές, γιατί τις απορροφάει και αλλάζει σταδιακά το άρωμά του.
  • Αποθηκεύουμε τα δοχεία του καφέ σε σκιερό μέρος, χωρίς υγρασία και σε θερμοκρασία δωματίου.
  • Ο καφές δεν πρέπει να φυλάσσεται στο ψυγείο ή την κατάψυξη, καθώς έτσι καταστρέφεται η γεύση και το άρωμα του.

Καθαρισμος μηχανης

  • Ο καθαρισμός της μηχανής είναι ένας από του πιο σημαντικούς παράγοντες για την καλή ποιότητα του καφέ μας.
  • Η μηχανή του espresso, το γκρουπ, τα φίλτρα και γενικότερα όλα τα εξαρτήματα θα πρέπει να καθαρίζονται συστηματικά με κατάλληλα καθαριστικά.
  • Το δοχείο του νερού καλό είναι να το καθαρίζουμε πιο συχνά χρησιμοποιώντας αποσκληρυντικά και αφαλατωτές, ενώ αν πρόκειται για καφετιέρα γαλλικού πλένουμε την κανάτα μετά από κάθε χρήση.
  • Καθαρίζουμε την καφετιέρα μόνο με ειδικά καθαριστικά που δρουν χωρίς να αφήνουν μυρωδιές χημικού και σαπουνιού, και φροντίζουμε πάντα να ξεβγάζουμε καλά με άφθονο νερό όλες τις επιφάνειες.
TΑ ΜΥΡΩΔΑΤΑ EVENT ΤΟΥ ΚΩΤΣΟΒΟΛΟΥ

Ζήσε την απόλυτη εμπειρία espresso…
με τη Siemens και τα Coffee Island

Project 1

Όταν ο φρεσκοκαβουρδισμένος specialty καφές των Coffee Island, συναντάει την αυτόματη μηχανή καφέ EQ.9 της Siemens, το αποτέλεσμα είναι πραγματική εμπειρία! Έλα σε ένα κατάστημα Κωτσόβολος, να απολαύσεις κορυφαίο espresso, από τα χέρια εξειδικευμένων barista.

06/10

Πατρα – Αγ. Ανδρεου 11.00-14.00 & 18.00-21.00

The Mall Athens 11.00-14.00 & 18.00-21.00

Αεροδρομιο Ελ. Βενιζελος 11.00-14.00 & 18.00-21.00

07/10 & 14/10

Αεροδρομιο Ελ. Βενιζελος 10.00-14.00 & 16.00-20.00

Καταστημα Γλυφαδας (City Plaza) 10.00-14.00 & 16.00-20.00

Megastore The Mall 10.00-14.00 & 16.00-20.00

Πειραιας 10.00-14.00 & 16.00-20.00

Megastore Αεροδρομιου (ΠΥΛΑΙΑ) 10.00-14.00 & 16.00-20.00

ΗΞΕΡΕΣ ΟΤΙ...

Espresso, cappuccino, ελληνικός, στιγμιαίος, φίλτρου. Όποιος κι αν είναι ο αγαπημένος σου καφές, τώρα είναι η στιγμή να τον απολαύσεις.

90
…90% και πλέον του πληθυσμού της Γης καταναλώνει με πάθος καφέ σε όλες τις μορφές και τα είδη του
82
…82 φλιτζάνια είναι το παγκόσμιο ρεκόρ κατανάλωσης καφέ σε 7 ώρες
50
…50% της συνολικής κατανάλωσης καφέ στη χώρα μας καλύπτεται από τον ελληνικό καφέ
990
…990 εκατομμύρια ευρώ υπολογίζεται η συνολική κατανάλωση καφέ στην Ελλάδα σε αξία
9
…9 εκατομμύρια τόνους εκτιμάται η παγκόσμια κατανάλωση καφέ την τελευταία πενταετία
800
…800 διαφορετικές αρωματικές ενώσεις έχουν ανακαλυφθεί από επιστήμονες στον καφέ
400
…400 δισεκατομμύρια φορές τον χρόνο υπολογίζεται ότι επαναλαμβάνεται παγκοσμίως η διαδικασία ετοιμασίας του καφέ
60
…60 ευρώ ανά φλιτζάνι κοστίζει ο πιο ακριβός καφές στον κόσμο (παράγεται από τα κόπρανα της μοσχογάλης luwak)