ΘΕΡΜΑΝΤΙΚΑ

Για να βρεις την ιδανική για τον χώρο σου συσκευή, πρέπει να αναλογιστείς τα χαρακτηριστικά του χώρου, τις κλιματικές συνθήκες της περιοχής, αλλά και τις καθημερινές σου συνήθειες. Διάλεξε την κατηγορία που σε ενδιαφέρει, ανακάλυψε περισσότερα και απόλαυσε ζεστασιά και θαλπωρή σε κάθε δωμάτιο.

ΑΦΥΓΡΑΝΣΗ

Ο καιρός στο σπίτι προβλέπεται… καθαρός! Άσε τη δυσφορία, τις δυσάρεστες οσμές και την υγρασία έξω από την καθημερινότητά σου, με έναν αφυγραντήρα και ανάπνευσε τον αέρα που πάντα ήθελες, μετά από μία γεμάτη μέρα στο γραφείο και στους δρόμους.

 

ΤΑ ΟΦΕΛΗ

Απομακρύνουν τους υδρατμούς από τον αέρα, διατηρώντας την υγρασία σε φυσιολογικά επίπεδα. Είναι χρήσιμοι σε άτομα που η υγεία τους επιβαρύνεται από τον υπερβολικά «υγρό» αέρα, όπως άνθρωποι που πάσχουν από αναπνευστικά προβλήματα (π.χ. άσθμα), αρθριτικά και ρευματισμούς. Διατηρούν σε καλή κατάσταση το σπίτι, τα έπιπλα, ακόμα και τα ρούχα, προστατεύοντάς τα από μούχλα διαβρώσεις και βρωμιά, ενώ μειώνουν το κόστος θέρμανσης στο σπίτι.

ΑΙΤΙΕΣ & ΟΙ ΕΝΔΕΙΞΕΙΣ

Υγρασία μπορεί να προκληθεί από πολλούς παράγοντες, όπως αναποτελεσματικό εξαερισμό, θερμομονωτική ανεπάρκεια, διαρροή στις υδραυλικές εγκαταστάσεις ή οι συνθήκες της περιοχής. Το στάξιμο νερού στο εσωτερικό γυαλί, τα "σκασίματα", τα μαύρα στίγματα και η μούχλα στους τοίχους ή την οροφή αποτελούν τυπικές ενδείξεις ότι υπάρχει πολλή υγρασία στον χώρο.

ΤΕΧΝΙΚΑ ΧΑΡΑΚΤΗΡΙΣΤΙΚΑ

Οι αφυγραντήρες χωρίζονται σε 2 κατηγορίες, ανάλογα τον τρόπο λειτουργίας τους: με συμπιεστή και με ζεόλιθο (desiccant). Η αποδοτικότητά τους μετριέται σε lt υδρατμών που συγκεντρώνουν ανά 24h (lt/24h). Μερικές από τις προαιρετικές λειτουργίες είναι η ένδειξη γεμάτου δοχείου, η υποδοχή σύνδεσης με αποχέτευση, ο χρονοδιακόπτης, η αυτόματη επαναλειτουργία μετά από διακοπή, τα ειδικά φίλτρα αέρα, η λειτουργία στεγνώματος ρούχων, η συνδεσιμότητα Wi-Fi και η λειτουργία με ιονιστή.

ΧΩΡΟΙ

Οι αφυγραντήρες αποτελούν την ιδανική λύση για περιοχές με μεγάλη υγρασία, όπως νησιά και παραθαλάσσια μέρη, αλλά ακόμα και για σπίτια σε πόλεις, ειδικά κατά τους χειμερινούς μήνες. Μπορούν να αποβούν σωτήριοι σε υπόγεια, εξοχικά ή σπίτια που δεν κατοικούνται για μεγάλα χρονικά διαστήματα.

ΤΑ ΙΔΑΝΙΚΑ ΕΠΙΠΕΔΑ ΥΓΡΑΣΙΑΣ

Το κατάλληλο επίπεδο υγρασίας, που εξασφαλίζει ιδανικές συνθήκες τόσο για την υγεία, όσο και για την προστασία και συντήρηση του σπιτιού, κυμαίνεται μεταξύ 50% και 60%.

X

ΤΕΛΟΣ στην υγρασία
σημαίνει και τέλος ...

 • στο ξεφλούδισμα
  της ταπετσαρίας
 • σε άσχημες οσμές
 • στη μούχλα σε τοίχους & παράθυρα
 • στους πονοκεφάλους
 • στις δαπανηρές επισκευές
 • στις σχετιζόμενες αλλεργίες
 • στις
  ημικρανίες
 • στα κατεστραμμένα ρούχα
 • στις φθορές στα ξύλα
 • I think if you do something and it turns out pretty good, then you should go do something else wonderful, not dwell on it for too long. Just figure out what’s next.

  Steve Jobs

  seo co founder
 • Every day I remind myself that my inner and outer life are based on the labors of other men, living and dead, and that I must exert myself in order to give in the same measure as I have received and am still receiving.

  Albert Einstein

  seo co founder
 • Genius is one percent inspiration and ninety-nine percent perspiration.

  Thomas A. Edison

  seo co founder
X

ΚΑΘΑΡΙΣΜΟΣ ΑΕΡΑ / ΙΟΝΙΣΜΟΣ

Εδώ, θα βρεις μία συσκευή που ανακυκλώνει τον αέρα και προσφέρει ένα καθαρό, υγιεινό περιβάλλον, απαλλαγμένο από μικροοργανισμούς, ακάρεα σκόνης, βακτήρια, ρύπους σκόνης, μούχλα κτλ. Πώς; Μέσω πολλών, εξειδικευμένων φίλτρων.

ΤΑ ΟΦΕΛΗ

Πες αντίο στον καπνό τσιγάρου, την αιθαλομίχλη, τα μικρόβια, τους ιούς-βακτήρια, τη γύρη, τη σκόνη, τα ακάρεα, τα καυσαέρια, τα αλλεργιογόνα και κάθε βλαβερό μικροοργανισμό και δυσάρεστη μυρωδιά!

Τύποι φίλτρων

Προ-φιλτρο / Φιλτρο σκονης

Παγιδεύει τα μεγάλα σωματίδια σκόνης και τις τρίχες από τα κατοικίδια.

Ιονισμος – Plasma Generator

Με τη λειτουργία της γεννήτριας πλάσματος παράγονται θετικά ιόντα.

Αντιβακτηριακο Φιλτρο

Καταστρέφει τα βακτηρίδια, απορροφά την υγρασία και αποτρέπει τον σχηματισμό μούχλας.

UV Sterilization / Φωτο-καταλυτικο φιλτρο

Αποστειρώνει τον αέρα, εξοντώνοντας μεγάλο ποσοστό ιών και βακτηριδίων.

Φιλτρο Ενεργου Ανθρακα

Αποστειρώνει και απομακρύνει τις ανεπιθύμητες οσμές από τον χώρο, απορροφώντας αρωματικές ενώσεις και χημικά σε μοριακό επίπεδο.

Φιλτρο Φορμαλδευδης

Καθαρίζει τον εισπνεόμενο αέρα από τις χημικές ουσίες που περιέχουν φορμαλδεΰδη, που βρίσκεται στα ντουλάπια, το πάτωμα, τους τοίχους, τα έπιπλα κλπ.

Iονιστης

Βασίζεται στην εκπομπή φορτισμένων ιόντων στην ατμόσφαιρα, που παγιδεύουν τα σωματίδια. Ο ιονισμός μπορεί να χρησιμοποιηθεί σαν τελικό στάδιο σε έναν καθαριστή αέρα.

Φιλτρο HEPA

Με μικροΐνες για υψηλή απόδοση φιλτραρίσματος, κατάλληλο για συγκέντρωση των σωματιδίων, με διάμετρο ελαχίστων microns. Αφαιρεί πάνω από 99% των σωματιδίων που περνούν από μέσα, αποτρέποντάς τα να κυκλοφορήσουν ξανά στον αέρα. Αποτελεσματικό για κατακράτηση μεγάλου όγκου αιωρούμενης σκόνης, ακάρεων σκόνης και αλλεργιογόνων σωματιδίων.

ΚΛΙΜΑΤΙΣΜΟΣ

Θέρμανση & ψύξη με μία συσκευή!

Ιδανικά για κάθε εποχή του χρόνου και κάθε θερμοκρασία, τα κλιματιστικά διαθέτουν, πλέον, προηγμένες τεχνολογίες, εξελιγμένες λειτουργίες και ειδικά φίλτρα υγιεινής, που διαμορφώνουν τις κατάλληλες προϋποθέσεις στον χώρο, για να ζήσεις σε ένα άνετο και υγιεινό περιβάλλον.

Τα κλιματιστικά inverter ρυθμίζουν αυτόματα την ισχύ, για να πετύχουν τη θερμοκρασία που θέλεις, πιο γρήγορα και για όση ώρα βρίσκονται σε λειτουργία. Έτσι, καταναλώνουν έως και 65% λιγότερο από τα συμβατικά κλιματιστικά παλαιότερου τύπου (on/off), μειώνοντας κατακόρυφα τα έξοδα ψύξης και θέρμανσης.

Η ένταση του ήχου είναι χαμηλότερη ακόμη και από το θρόισμα των φύλλων(20db), ώστε να μπορείς να τα χρησιμοποιήσεις ακόμα και στο υπνοδωμάτιο, χωρίς να σε ενοχλήσουν όσο εσύ κοιμάσαι.

Ορισμένα μοντέλα, διαθέτουν τη λειτουργία Follow me, έναν αισθητήρα στο τηλεχειριστήριο, που ανιχνεύει τη θερμοκρασία στο σημείο που βρίσκεσαι και προσαρμόζει αναλόγως τη λειτουργία του.

Για λόγους ενεργειακής αποδοτικότητας, ορισμένα κλιματιστικά τελευταίας γενιάς διαθέτουν έναν ειδικό αισθητήρα, που ανιχνεύει την ανθρώπινη παρουσία στον χώρο. Σε περίπτωση που δεν ανιχνεύσουν κάποια παρουσία, μπαίνουν αυτόματα στην οικολογική λειτουργία ECO, για μειωμένη κατανάλωση ρεύματος.

Θα βρεις κλιματιστικά με ενσωματωμένη λειτουργία WiFi, αλλά και μοντέλα WiFi ready, δηλαδή μοντέλα που χρειάζονται την προσαρμογή ενός WiFi module. Οι κατασκευαστές έξυπνων κλιματιστικών WiFi ή WiFi ready διαθέτουν δωρεάν εφαρμογές απομακρυσμένου ελέγχου AC Control, για συσκευές Android και iOS, μέσω των Google Play και Apple App Store.

ΜΕΤΕΩΡΟΛΟΓΙΚΟΙ ΣΤΑΘΜΟΙ

Έλεγξε τον καιρό, τη θερμοκρασία, την υγρασία, ακόμα και το πόσο υγιεινός είναι ο χώρος που ζεις, ανά πάσα στιγμή και μέσα σε λίγα δευτερόλεπτα, με μια ματιά στην εφαρμογή του «έξυπνου» μετεωρολογικού σταθμού σου.

 • Για τη σωστή λειτουργία της συσκευής συστήνεται να καθαρίζεις τις περσίδες με ένα μαλακό πανί, ελαφρώς νοτισμένο με νερό.
 • Για μεγαλύτερη αποδοτικότητα και ομοιόμορφη θέρμανση, τοποθέτησε τη συσκευή σου κοντά στο πάτωμα και σε κάποιο κεντρικό σημείο του χώρου.
 • Αν το αερόθερμό σου δεν είναι κατασκευασμένο για χρήση στο μπάνιο, πρόσεχε μην πέσει νερό πάνω στη συσκευή.
 • Μην καλύπτεις ποτέ τη συσκευή όταν είναι σε λειτουργία, με ρούχα ή άλλα αντικείμενα και μην μπλοκάρεις τα σημεία εισόδου - εξόδου του αέρα. Ορισμένοι κατασκευαστές συμβουλεύουν να μην υπάρχουν αντικείμενα ή έπιπλα σε απόσταση μικρότερη από 50cm.
 • Για μεγαλύτερη ασφάλεια σύνδεσε απευθείας τη συσκευή στην πρίζα χωρίς να παρεμβάλλεται μπαλαντέζα ή προέκταση.
 • Πριν την αγορά της συσκευής έλεγξε το χώρου σου, θυμήσου ότι τα τετραγωνικά μέτρα του δωματίου που θέλεις να θερμάνεις, θα πρέπει να είναι μικρότερα ή ίσα από αυτά που μπορεί να καλύψει το αερόθερμο.
 • Ενεργοποίησέ τη στην ανώτερη σκάλα πριν πέσεις για ύπνο, για να αποθηκευτεί η ζέστη στο στρώμα και στα σκεπάσματα. Μετά μπορείς είτε να την κλείσεις, είτε να τη ρυθμίσεις στη χαμηλότερη σκάλα.
 • Επίλεξε κουβέρτα με αποσπώμενο χειριστήριο για να την πλένεις στο χέρι & στο πλυντήριο.
 • Αν παρατηρήσεις σκισίματα, γδαρσίματα ή εκτεθειμένα αγώγιμα μέρη σε σημεία της ηλεκτρικής κουβέρτας, πρέπει να την αντικαταστήσεις άμεσα.
 • Καταναλώνει ελάχιστο ρεύμα, οπότε μπορείς να την έχεις σε λειτουργία ακόμα και ολόκληρη τη νύχτα.
 • Δεν ξηραίνουν τον αέρα και διατηρούν τα επίπεδα υγρασίας στο χώρο.
 • Είναι εύκολα στη μεταφορά.
 • Μη χρησιμοποιείς τη συσκευή στο μπάνιο και μην την καλύπτεις με ρούχα.
 • Όσο περισσότερες φέτες διαθέτει ένα καλοριφέρ, τόσο μεγαλύτερη είναι η επιφάνεια επαφής του με τον αέρα, άρα και η αποδοτικότητά του.
 • Περιόρισε τις απώλειες θερμότητας χρησιμοποιώντας ειδικές αυτοκόλλητες ταινίες και κλείνοντας τα παντζούρια και τις κουρτίνες των παραθύρων, ιδιαίτερα τις κρύες μέρες.
 • Αξιοποίησε τον θερμοστάτη σε συνδυασμό με ένα θερμόμετρο χώρου, ώστε να πετύχεις και να διατηρήσεις την ιδανική θερμοκρασία στο χώρο σου (περίπου 20 °C). Ρύθμισέ τον πρώτα στο μέγιστο και όταν νιώσεις πως είσαι ζεστά, άρχισε να τον «κατεβάζεις» μέχρι να ακούσεις το χαρακτηριστικό «κλικ».
 • Τοποθέτησε το καλοριφέρ σου σε απόσταση 1m από οποιοδήποτε αντικείμενο.
 • Μην χρησιμοποιείς προέκταση καλωδίου ή μπαλαντέζα ακόμη κι αν δεν έχεις συνδέσει σε αυτά άλλη συσκευή.
 • Τοποθέτησε τη θερμάστρα σε ένα κεντρικό σημείο στο δωμάτιο, ώστε η ζέστη να καλύψει εύκολα κάθε σημείο του.
 • Να αγοράζεις πάντα το καθαρότερο καύσιμο (Κηροζίνη). Στο εμπόριο θα βρεις σφραγισμένα δοχεία Kerosun, των 6 και 18lt.
 • Αποθήκευσέ τη σωστά, ιδανικά στη συσκευασία αγοράς της, φροντίζοντας να είναι άδεια από καύσιμο.
 • Για να μειώσεις το κόστος λειτουργίας ακόμα περισσότερο, άναψε τη θερμάστρα δυο «σκάλες» και όταν επιτευχθεί η επιθυμητή θερμοκρασία, κατέβασέ τη στη μια «σκάλα».
 • Τοποθέτησε τη θερμάστρα σε χώρους που αερίζονται καλά και μακριά από ρεύματα αέρα, κρατώντας πάντα 1m απόσταση από χαλιά και έπιπλα.
 • Έλεγχε τη θερμάστρα σου κάθε φορά που τοποθετείς νέα φιάλη, για τυχόν διαρροές.
 • Για ανεφοδιασμό, παράγγελνε νέες φιάλες υγραερίου, ελεγμένες κι εμφιαλωμένες. Ποτέ μην γεμίζεις χρησιμοποιημένη φιάλη σε πρατήριο υγραερίου.
 • Προτίμησε μια συσκευή με δυνατότητα περιστροφής, καθώς η θερμάστρα ζεσταίνει ό,τι βρίσκεται μπροστά της.
 • Για μεγαλύτερη ασφάλεια επίλεξε μοντέλα με μηχανισμό προστασίας από υπερθέρμανση ή βραχυκύκλωμα και αυτόματης απενεργοποίησης σε περίπτωση ανατροπής. Όταν λείπεις από το σπίτι, βγάζε την πάντα από την πρίζα.
 • Τοποθέτησε τη συσκευή σου σωστά, ώστε να βρίσκεσαι στην ακτίνα εμβέλειάς της, χωρίς να καίγεσαι. Επίσης φρόντισε να βρίσκεται σε απόσταση 1m από τα έπιπλα στο χώρο.
 • Όπως σε όλες τις ηλεκτρικές συσκευές μην ξεχνάς να ελέγχεις συχνά την κατάσταση των καλωδίων και των πριζών.
 • Μην τοποθετείς τη συσκευή κοντά σε εύφλεκτα αντικείμενα, όπως ρούχα, πολυθρόνες κ.λπ.
 • Τοποθέτησε το θερμοπομπό σε ένα WeMo Switch, για να μπορείς να προγραμματίζεις τις ακριβείς ώρες λειτουργίας της συσκευής σου.
 • Προγραμμάτισέ τον να προθερμάνει το χώρο σου λίγη ώρα πριν σηκωθείς από το κρεβάτι το πρωί.
 • H ιδανική θέση του θερμοπομπού είναι κοντά στο πάτωμα ώστε να απορροφά τον κρύο αέρα και να τον ζεσταίνει.
 • Φρόντιζε να μην μπλοκάρονται οι αεραγωγοί του θερμοπομπού και να είναι άδειος ο χώρος γύρω του σε απόσταση ενός μέτρου, για την πιο αποτελεσματική διάχυση της θερμότητας.
 • Φρόντιζε να τον τοποθετείς απευθείας στην πρίζα και όχι σε πολύπριζο.
 • Βάλε τη συσκευή στο δωμάτιο που έχεις απλωμένα ρούχα, για να στεγνώσουν πιο γρήγορα και να μη μεταφέρουν υγρασία στο υπόλοιπο σπίτι.
 • Αν ανησυχείς για το πότε θα πρέπει να αδειάσεις το δοχείο, επίλεξε συσκευή με σύστημα ελέγχου γεμάτου δοχείου, που θα σε ενημερώνει με φωτεινή ένδειξη και με αυτόματη διακοπή λειτουργίας ή ένα μοντέλο που να συνδέεται με την αποχέτευση για αδιάλειπτη λειτουργία.
 • Επίλεξε μια αθόρυβη συσκευή για να μη σε ενοχλεί κατά τη διάρκεια της νύχτας.
 • Δεν θα πρέπει να εμποδίζεται η είσοδος και έξοδος του αέρα από τη συσκευή, καθώς η λειτουργία της συνίσταται στο να απορροφά τον αέρα, να απομακρύνει τους υδρατμούς και να τον απελευθερώνει ξανά στον χώρο.
 • Αν ανησυχείς για το πότε θα πρέπει να αδειάσεις το δοχείο, επίλεξε συσκευή με σύστημα ελέγχου γεμάτου δοχείου, που θα σε ενημερώνει με φωτεινή ένδειξη και με αυτόματη διακοπή λειτουργίας ή ένα μοντέλο που να συνδέεται με την αποχέτευση για αδιάλειπτη λειτουργία.
 • Αν ο αφυγραντήρας σου είναι σχεδιασμένος να καλύπτει επιμέρους δωμάτια, φρόντιζε να απομονώνεις κάθε φορά τον χώρο όπου πρόκειται να τον χρησιμοποιήσεις. Αν η συσκευή σου προορίζεται για όλο το σπίτι, τοποθέτησέ τη σε κεντρική θέση και άφησε ανοιχτές τις πόρτες των δωματίων για καλύτερη κάλυψη.
 • Ιδανικές ώρες χρήσης του αφυγραντήρα, είναι από τις απογευματινές, έως τις πρώτες πρωινές. Έτσι ο αέρας στο σπίτι «κρατιέται» αρκετά ξηρός για τις υπόλοιπες ώρες της ημέρας. Εξαιρούνται οι περιοχές και τα κτίρια με σοβαρά προβλήματα υγρασίας.
 • Διάλεξε το κατάλληλο μοντέλο ανάλογα με τα τετραγωνικά μέτρα του χώρου που θα τοποθετήσεις τη συσκευή.
 • Αν είσαι καπνιστής, επίλεξε συσκευή που διαθέτει αρωματικό, ώστε να προσφέρει ένα διακριτικό άρωμα στο χώρο που θα ανεβάσει τη διάθεσή σου!
 • Κάθε έξι μήνες καλό είναι να αλλάζεις το φίλτρο, ώστε να έχεις τη βέλτιστη απόδοση της συσκευής.
 • Να θυμάσαι να κάνεις τακτική και ποιοτική συντήρηση του κλιματιστικού σου, ώστε να αποφεύγεις τις δαπανηρές μηχανικές βλάβες. Οι εξειδικευμένοι ψυκτικοί του Support 360 θα αναλάβουν να βελτιώσουν την ποιότητα της απόδοσής του και να αναβαθμίσουν την υγιεινή και την καθαρότητα του αέρα, για να προστατεύεις την υγεία σου, αλλά και να κρατάς την κατανάλωση ενέργειας σε χαμηλά επίπεδα.
 • Στη λειτουργία της θέρμανσης επίλεξε, ειδικά τις ώρες του ύπνου, 22 °C ώστε να διατηρείς την κατανάλωση ενέργειας σε χαμηλά επίπεδα.
 • <Ρύθμισέ το στην ιδανική θερμοκρασία, όχι πάνω από 22 °C, για να νιώθεις θαλπωρή μέσα στο σπίτι και χωρίς να εκτίθεσαι απότομα στο κρύο όταν βγαίνεις έξω.
 • Για καλύτερη κατανομή της ζέστης, ρύθμισε τις περσίδες ώστε η ροή του αέρα να βγαίνει από το μηχάνημα με κατεύθυνση το πάτωμα ώστε ο θερμός αέρας να έχει χρόνο να ανέβει ψηλά.
 • Προτίμησε ένα μοντέλο με λειτουργία ύγρανσης, ώστε να μην ξηραίνεται ο αέρας στο χώρο σου.
 • Παρόλο που τα σύγχρονα μοντέλα είναι «πάνοπλα» σε φίλτρα που καθαρίζουν τον αέρα, απόφυγε το κάπνισμα μέσα στο δωμάτιο όταν η συσκευή είναι σε λειτουργία.