ΝΕΟΣ ΚΑΤΑΛΟΓΟΣ

Ιδανική ατμόσφαιρα σε κάθε γωνιά του σπιτιού

Ξεφυλλισε τον

ΘΕΡΜΑΝΤΙΚΑ

Η επιλογή της ιδανικής συσκευής για τη θέρμανση του χώρου σου, εξαρτάται άμεσα από τα χαρακτηριστικά του, τις κλιματικές συνθήκες της περιοχής που ζεις αλλά και τις καθημερινές σου συνήθειες. Οι επιλογές των συσκευών θέρμανσης είναι πολλές φορές για να ταιριάζουν σε κάθε σου απαίτηση. Επίλεξε ανάμεσα σε ηλεκτρικά καλοριφέρ, θερμοπομπούς, θερμαντικά πάνελ, ηλεκτρικές θερμάστρες, αερόθερμα, σόμπες πετρελαίου, σόμπες υγραερίου, ηλεκτρικό υπόστρωμα, και απόλαυσε ξένοιαστος , ζέστη και θαλπωρή σε κάθε δωμάτιο, με το μικρότερο κόστος λειτουργίας.

ΑΦΥΓΡΑΝΣΗ

Υγιεινό περιβάλλον απαλλαγμένο από τη δυσάρεστη υγρασία.

 

ΤΑ ΟΦΕΛΗ

Οι αφυγραντήρες μπορούν να απομακρύνουν τους υδρατμούς από τον αέρα, διατηρώντας την υγρασία σε φυσιολογικά επίπεδα. Είναι χρήσιμοι σε άτομα που η υγεία τους επιβαρύνεται από τον υπερβολικά «υγρό» αέρα, όπως σε αυτά που πάσχουν από αναπνευστικά προβλήματα (π.χ. άσθμα), αρθριτικά και ρευματισμούς. Επιπλέον, διατηρούν σε καλή κατάσταση το σπίτι, τα έπιπλα, ακόμα και τα ρούχα προστατεύοντάς τα από μούχλα διαβρώσεις και βρωμιά, ενώ μειώνουν σημαντικά το κόστος θέρμανσης στο σπίτι.

ΑΙΤΙΕΣ & ΟΙ ΕΝΔΕΙΞΕΙΣ

Υγρασία μπορεί να προκληθεί από πολλούς παράγοντες όπως αναποτελεσματικό εξαερισμό των χώρων, θερμομονωτική ανεπάρκεια του σπιτιού, διαρροή στις υδραυλικές εγκαταστάσεις, ή τις κλιματολογικές συνθήκες κάθε περιοχής. Το στάξιμο νερού στο εσωτερικό γυαλί, "σκασίματα", μαύρα στίγματα και μούχλα στους τοίχους ή την οροφή, αποτελούν τυπικές ενδείξεις ότι υπάρχει πολλή υγρασία στο χώρο.

ΤΕΧΝΙΚΑ ΧΑΡΑΚΤΗΡΙΣΤΙΚΑ

Οι αφυγραντήρες χωρίζονται σε δυο κατηγορίες ανάλογα τον τρόπο λειτουργίας τους: αφυγραντήρες με συμπιεστή και με ζεόλιθο (desiccant). Η αποδοτικότητά τους μετριέται σε lt υδρατμών που συγκεντρώνουν ανά 24h (lt/24h). Μερικές από τις προαιρετικές λειτουργίες είναι η ένδειξη γεμάτου δοχείου, η υποδοχή σύνδεσης με αποχέτευση, ο χρονοδιακόπτης, η αυτόματη επαναλειτουργία μετά από διακοπή, ειδικά φίλτρα αέρα, η λειτουργία στεγνώματος ρούχων, η συνδεσιμότητα Wi-Fi και η λειτουργία με ιονιστή.

ΧΩΡΟΙ

Οι αφυγραντήρες, αποτελούν την ιδανική λύση για περιοχές με μεγάλη υγρασία όπως νησιά και παραθαλάσσια μέρη, αλλά ακόμα και για σπίτια στις πόλεις, ειδικά κατά τους χειμερινούς μήνες. Παράλληλα, μπορούν να αποβούν σωτήρια σε υπόγεια, εξοχικά ή σπίτια που δεν κατοικούνται για μεγάλα χρονικά διαστήματα.

ΤΑ ΙΔΑΝΙΚΑ ΕΠΙΠΕΔΑ ΥΓΡΑΣΙΑΣ

Το κατάλληλο επίπεδο σχετικής υγρασίας στο εσωτερικό περιβάλλον, που εξασφαλίζει ιδανικές συνθήκες τόσο για την υγεία μας, όσο και για την προστασία και συντήρηση του σπιτιού μας, κυμαίνεται μεταξύ 50% και 60%.

ΤΕΛΟΣ στην υγρασία
σημαίνει και τέλος ...

 • στο ξεφλούδισμα
  της ταπετσαρίας
 • σε άσχημες οσμές
 • στη μούχλα σε τοίχους & παράθυρα
 • στους πονοκεφάλους
 • στις δαπανηρές επισκευές
 • στις σχετιζόμενες αλλεργίες
 • στις
  ημικρανίες
 • στα κατεστραμμένα ρούχα
 • στις φθορές στα ξύλα
 • I think if you do something and it turns out pretty good, then you should go do something else wonderful, not dwell on it for too long. Just figure out what’s next.

  Steve Jobs

  seo co founder
 • Every day I remind myself that my inner and outer life are based on the labors of other men, living and dead, and that I must exert myself in order to give in the same measure as I have received and am still receiving.

  Albert Einstein

  seo co founder
 • Genius is one percent inspiration and ninety-nine percent perspiration.

  Thomas A. Edison

  seo co founder

ΚΑΘΑΡΙΣΜΟΣ ΑΕΡΑ / ΙΟΝΙΣΜΟΣ

Οι καθαριστές αέρα-ιονιστές αποτελούν μία συσκευή που έχει κύριο στόχο να ανακυκλώσει τον αέρα και να προσφέρει ένα καθαρό και υγιεινό περιβάλλον, απαλλαγμένο από μικροοργανισμούς, ακάρεα σκόνης, βακτήρια, ρύπους σκόνης, μούχλα κτλ. Αυτό το πετυχαίνουν μέσω των εξιδεικευμένων πολλαπλών φίλτρων που χρησιμοποιούν.

ΟΦΕΛΟΣ: Καταπολεμείς αποτελεσματικά τον καπνό τσιγάρου, αιθαλομίχλη, μικρόβια, ιούς-βακτήρια, γύρη, σκόνη, ακάρεα, καυσαέρια, αλλεργιογόνα κτλ.

Τύποι φίλτρων

Προ-φιλτρο / Φιλτρο σκονης

Παγιδεύει τα μεγάλα σωματίδια σκόνης και το τρίχωμα από τα κατοικίδια.

Ιονισμος – Plasma Generator

Με τη λειτουργία της γεννήτριας πλάσματος παράγονται θετικά ιόντα.

Αντιβακτηριακο Φιλτρο

Καταστρέφει τα βακτηρίδια, απορροφά την υγρασία και αποτρέπει το σχηματισμό μούχλας.

UV Sterilization / Φωτο-καταλυτικο φιλτρο

Ο αέρας περνάει από το φίλτρο και αποστειρώνεται, εξοντώνοντας έτσι μεγάλο ποσοστό ιών και βακτηριδίων.

Φιλτρο Ενεργου Ανθρακα

Αποστειρώνει και απομακρύνει τις ανεπιθύμητες οσμές από το χώρο. Απορροφά πολλές αρωματικές ενώσεις και χημικά σε μοριακό επίπεδο.

Φιλτρο Φορμαλδευδης

Το φίλτρο αυτό καθαρίζει τον εισπνεόμενο αέρα από τις χημικές ουσίες που περιέχουν φορμαλδεΰδη, η οποία βρίσκεται στα ντουλάπια, το πάτωμα, τους τοίχους, τα έπιπλα κλπ.

Iονιστης

Ο ιονιστής βασίζεται στην εκπομπή φορτισμένων ιόντων στην ατμόσφαιρα, τα οποία «παγιδεύουν» τα σωματίδια και έτσι αυτά αντί να αιωρούνται, προσκολλώνται σε κάποια επιφάνεια. Ουσιαστικά, δεν καθαρίζουν την ατμόσφαιρα από τα σωματίδια, απλά τα κάνουν να μην αιωρούνται. Ο ιονισμός μπορεί να χρησιμοποιηθεί σαν τελικό στάδιο σε έναν καθαριστή αέρα.

Φιλτρο HEPA

Με μικροΐνες για υψηλή απόδοση φιλτραρίσματος, κατάλληλο για συγκέντρωση των σωματιδίων, με διάμετρο ελαχίστων microns. Αφαιρεί πάνω από 99% των σωματιδίων (μεγέθους 0,3 microns) που περνάνε μέσα από το φίλτρο, αποτρέποντάς τα να ξανά κυκλοφορήσουν στον αέρα. Αποτελεσματικό για κατακράτηση μεγάλου όγκου αιωρούμενης σκόνης, ακάρεων σκόνης και αλλεργιογόνων σωματιδίων.

ΚΛΙΜΑΤΙΣΜΟΣ

Θέρμανση & ψύξη με μία συσκευή!

Απόλαυσε ζέστη, θαλπωρή και καλύτερη ποιότητα αέρα, κάθε εποχή του χρόνου και σε όλες τις θερμοκρασίες.

Οι προηγμένες τεχνολογίες που διαθέτουν, συνδυαστικά με τις εξελιγμένες λειτουργίες και τα ειδικά φίλτρα υγιεινής, διαμορφώνουν τις κατάλληλες προϋποθέσεις στον χώρο σου, για να ζεις σε ένα άνετο και υγιεινό περιβάλλον.

Τα κλιματιστικά inverter ρυθμίζουν αυτόματα την ισχύ τους, επιτυγχάνοντας ταχύτερα την επιθυμητή θερμοκρασία στον χώρο και διατηρώντας την καθ’ όλη τη διάρκεια λειτουργίας τους. Αυτό έχεις ως αποτέλεσμα να καταναλώνουν έως και 65% λιγότερο από τα συμβατικά κλιματιστικά παλαιότερου τύπου (on/off), μειώνοντας κατακόρυφα τα έξοδα ψύξης και θέρμανσης.

Η ένταση του ήχου λειτουργίας τους μπορεί να είναι χαμηλότερη ακόμη και από το θρόισμα των φύλλων(20db), ώστε να μπορούν να τοποθετηθούν και σε υπνοδωμάτιο, χωρίς να ενοχλούν κατά τη διάρκεια του ύπνου.

Με τη λειτουργία Follow me που διαθέτουν ορισμένα κλιματιστικά, το τηλεχειριστήριο διαθέτει έναν αισθητήρα για να ανιχνεύει τη θερμοκρασία στο σημείο που βρίσκεσαι και να προσαρμόζει αναλόγως τη λειτουργία του.

Με την οικολογική λειτουργία Eco, μπορείς να εξοικονομήσεις ρεύμα από 25% έως 50%. Σε πολλά μοντέλα συνδυάζεσαι με τη λειτουργία ιονισμού με ισχυρή αντιβακτηριδιακή και αποσμητική δράση.

ΜΕΤΕΩΡΟΛΟΓΙΚΟΙ ΣΤΑΘΜΟΙ

Έλεγξε τον καιρό, τη θερμοκρασία, την υγρασία, ακόμα και το πόσο υγιεινός είναι ο χώρος που ζεις, ανά πάσα στιγμή και μέσα σε λίγα δευτερόλεπτα, με μια ματιά στην εφαρμογή του «έξυπνου» μετεωρολογικού σταθμού σου.

 • Για τη σωστή λειτουργία της συσκευής συστήνεται να καθαρίζεις τις περσίδες με ένα μαλακό πανί, ελαφρώς νοτισμένο με νερό.
 • Για μεγαλύτερη αποδοτικότητα και ομοιόμορφη θέρμανση, τοποθέτησε τη συσκευή σου κοντά στο πάτωμα και σε κάποιο κεντρικό σημείο του χώρου.
 • Αν το αερόθερμό σου δεν είναι κατασκευασμένο για χρήση στο μπάνιο, πρόσεχε μην πέσει νερό πάνω στη συσκευή.
 • Μην καλύπτεις ποτέ τη συσκευή όταν είναι σε λειτουργία, με ρούχα ή άλλα αντικείμενα και μην μπλοκάρεις τα σημεία εισόδου - εξόδου του αέρα. Ορισμένοι κατασκευαστές συμβουλεύουν να μην υπάρχουν αντικείμενα ή έπιπλα σε απόσταση μικρότερη από 50cm.
 • Για μεγαλύτερη ασφάλεια σύνδεσε απευθείας τη συσκευή στην πρίζα χωρίς να παρεμβάλλεται μπαλαντέζα ή προέκταση.
 • Πριν την αγορά της συσκευής έλεγξε το χώρου σου, θυμήσου ότι τα τετραγωνικά μέτρα του δωματίου που θέλεις να θερμάνεις, θα πρέπει να είναι μικρότερα ή ίσα από αυτά που μπορεί να καλύψει το αερόθερμο.
 • Ενεργοποίησέ τη στην ανώτερη σκάλα πριν πέσεις για ύπνο, για να αποθηκευτεί η ζέστη στο στρώμα και στα σκεπάσματα. Μετά μπορείς είτε να την κλείσεις, είτε να τη ρυθμίσεις στη χαμηλότερη σκάλα.
 • Επίλεξε κουβέρτα με αποσπώμενο χειριστήριο για να την πλένεις στο χέρι & στο πλυντήριο.
 • Αν παρατηρήσεις σκισίματα, γδαρσίματα ή εκτεθειμένα αγώγιμα μέρη σε σημεία της ηλεκτρικής κουβέρτας, πρέπει να την αντικαταστήσεις άμεσα.
 • Καταναλώνει ελάχιστο ρεύμα, οπότε μπορείς να την έχεις σε λειτουργία ακόμα και ολόκληρη τη νύχτα.
 • Δεν ξηραίνουν τον αέρα και διατηρούν τα επίπεδα υγρασίας στο χώρο.
 • Είναι εύκολα στη μεταφορά.
 • Μη χρησιμοποιείς τη συσκευή στο μπάνιο και μην την καλύπτεις με ρούχα.
 • Όσο περισσότερες φέτες διαθέτει ένα καλοριφέρ, τόσο μεγαλύτερη είναι η επιφάνεια επαφής του με τον αέρα, άρα και η αποδοτικότητά του.
 • Περιόρισε τις απώλειες θερμότητας χρησιμοποιώντας ειδικές αυτοκόλλητες ταινίες και κλείνοντας τα παντζούρια και τις κουρτίνες των παραθύρων, ιδιαίτερα τις κρύες μέρες.
 • Αξιοποίησε τον θερμοστάτη σε συνδυασμό με ένα θερμόμετρο χώρου, ώστε να πετύχεις και να διατηρήσεις την ιδανική θερμοκρασία στο χώρο σου (περίπου 20 °C). Ρύθμισέ τον πρώτα στο μέγιστο και όταν νιώσεις πως είσαι ζεστά, άρχισε να τον «κατεβάζεις» μέχρι να ακούσεις το χαρακτηριστικό «κλικ».
 • Τοποθέτησε το καλοριφέρ σου σε απόσταση 1m από οποιοδήποτε αντικείμενο.
 • Μην χρησιμοποιείς προέκταση καλωδίου ή μπαλαντέζα ακόμη κι αν δεν έχεις συνδέσει σε αυτά άλλη συσκευή.
 • Τοποθέτησε τη θερμάστρα σε ένα κεντρικό σημείο στο δωμάτιο, ώστε η ζέστη να καλύψει εύκολα κάθε σημείο του.
 • Να αγοράζεις πάντα το καθαρότερο καύσιμο (Κηροζίνη). Στο εμπόριο θα βρεις σφραγισμένα δοχεία Kerosun, των 6 και 18lt.
 • Αποθήκευσέ τη σωστά, ιδανικά στη συσκευασία αγοράς της, φροντίζοντας να είναι άδεια από καύσιμο.
 • Για να μειώσεις το κόστος λειτουργίας ακόμα περισσότερο, άναψε τη θερμάστρα δυο «σκάλες» και όταν επιτευχθεί η επιθυμητή θερμοκρασία, κατέβασέ τη στη μια «σκάλα».
 • Τοποθέτησε τη θερμάστρα σε χώρους που αερίζονται καλά και μακριά από ρεύματα αέρα, κρατώντας πάντα 1m απόσταση από χαλιά και έπιπλα.
 • Έλεγχε τη θερμάστρα σου κάθε φορά που τοποθετείς νέα φιάλη, για τυχόν διαρροές.
 • Για ανεφοδιασμό, παράγγελνε νέες φιάλες υγραερίου, ελεγμένες κι εμφιαλωμένες. Ποτέ μην γεμίζεις χρησιμοποιημένη φιάλη σε πρατήριο υγραερίου.
 • Προτίμησε μια συσκευή με δυνατότητα περιστροφής, καθώς η θερμάστρα ζεσταίνει ό,τι βρίσκεται μπροστά της.
 • Για μεγαλύτερη ασφάλεια επίλεξε μοντέλα με μηχανισμό προστασίας από υπερθέρμανση ή βραχυκύκλωμα και αυτόματης απενεργοποίησης σε περίπτωση ανατροπής. Όταν λείπεις από το σπίτι, βγάζε την πάντα από την πρίζα.
 • Τοποθέτησε τη συσκευή σου σωστά, ώστε να βρίσκεσαι στην ακτίνα εμβέλειάς της, χωρίς να καίγεσαι. Επίσης φρόντισε να βρίσκεται σε απόσταση 1m από τα έπιπλα στο χώρο.
 • Όπως σε όλες τις ηλεκτρικές συσκευές μην ξεχνάς να ελέγχεις συχνά την κατάσταση των καλωδίων και των πριζών.
 • Μην τοποθετείς τη συσκευή κοντά σε εύφλεκτα αντικείμενα, όπως ρούχα, πολυθρόνες κ.λπ.
 • Τοποθέτησε το θερμοπομπό σε ένα WeMo Switch, για να μπορείς να προγραμματίζεις τις ακριβείς ώρες λειτουργίας της συσκευής σου.
 • Προγραμμάτισέ τον να προθερμάνει το χώρο σου λίγη ώρα πριν σηκωθείς από το κρεβάτι το πρωί.
 • H ιδανική θέση του θερμοπομπού είναι κοντά στο πάτωμα ώστε να απορροφά τον κρύο αέρα και να τον ζεσταίνει.
 • Φρόντιζε να μην μπλοκάρονται οι αεραγωγοί του θερμοπομπού και να είναι άδειος ο χώρος γύρω του σε απόσταση ενός μέτρου, για την πιο αποτελεσματική διάχυση της θερμότητας.
 • Φρόντιζε να τον τοποθετείς απευθείας στην πρίζα και όχι σε πολύπριζο.
 • Βάλε τη συσκευή στο δωμάτιο που έχεις απλωμένα ρούχα, για να στεγνώσουν πιο γρήγορα και να μη μεταφέρουν υγρασία στο υπόλοιπο σπίτι.
 • Αν ανησυχείς για το πότε θα πρέπει να αδειάσεις το δοχείο, επίλεξε συσκευή με σύστημα ελέγχου γεμάτου δοχείου, που θα σε ενημερώνει με φωτεινή ένδειξη και με αυτόματη διακοπή λειτουργίας ή ένα μοντέλο που να συνδέεται με την αποχέτευση για αδιάλειπτη λειτουργία.
 • Επίλεξε μια αθόρυβη συσκευή για να μη σε ενοχλεί κατά τη διάρκεια της νύχτας.
 • Δεν θα πρέπει να εμποδίζεται η είσοδος και έξοδος του αέρα από τη συσκευή, καθώς η λειτουργία της συνίσταται στο να απορροφά τον αέρα, να απομακρύνει τους υδρατμούς και να τον απελευθερώνει ξανά στον χώρο.
 • Αν ανησυχείς για το πότε θα πρέπει να αδειάσεις το δοχείο, επίλεξε συσκευή με σύστημα ελέγχου γεμάτου δοχείου, που θα σε ενημερώνει με φωτεινή ένδειξη και με αυτόματη διακοπή λειτουργίας ή ένα μοντέλο που να συνδέεται με την αποχέτευση για αδιάλειπτη λειτουργία.
 • Αν ο αφυγραντήρας σου είναι σχεδιασμένος να καλύπτει επιμέρους δωμάτια, φρόντιζε να απομονώνεις κάθε φορά τον χώρο όπου πρόκειται να τον χρησιμοποιήσεις. Αν η συσκευή σου προορίζεται για όλο το σπίτι, τοποθέτησέ τη σε κεντρική θέση και άφησε ανοιχτές τις πόρτες των δωματίων για καλύτερη κάλυψη.
 • Ιδανικές ώρες χρήσης του αφυγραντήρα, είναι από τις απογευματινές, έως τις πρώτες πρωινές. Έτσι ο αέρας στο σπίτι «κρατιέται» αρκετά ξηρός για τις υπόλοιπες ώρες της ημέρας. Εξαιρούνται οι περιοχές και τα κτίρια με σοβαρά προβλήματα υγρασίας.
 • Διάλεξε το κατάλληλο μοντέλο ανάλογα με τα τετραγωνικά μέτρα του χώρου που θα τοποθετήσεις τη συσκευή.
 • Αν είσαι καπνιστής, επίλεξε συσκευή που διαθέτει αρωματικό, ώστε να προσφέρει ένα διακριτικό άρωμα στο χώρο που θα ανεβάσει τη διάθεσή σου!
 • Κάθε έξι μήνες καλό είναι να αλλάζεις το φίλτρο, ώστε να έχεις τη βέλτιστη απόδοση της συσκευής.
 • Να θυμάσαι να κάνεις τακτική και ποιοτική συντήρηση του κλιματιστικού σου, ώστε να αποφεύγεις τις δαπανηρές μηχανικές βλάβες. Οι εξειδικευμένοι ψυκτικοί του Support 360 θα αναλάβουν να βελτιώσουν την ποιότητα της απόδοσής του και να αναβαθμίσουν την υγιεινή και την καθαρότητα του αέρα, για να προστατεύεις την υγεία σου, αλλά και να κρατάς την κατανάλωση ενέργειας σε χαμηλά επίπεδα.
 • Στη λειτουργία της θέρμανσης επίλεξε, ειδικά τις ώρες του ύπνου, 22 °C ώστε να διατηρείς την κατανάλωση ενέργειας σε χαμηλά επίπεδα.
 • <Ρύθμισέ το στην ιδανική θερμοκρασία, όχι πάνω από 22 °C, για να νιώθεις θαλπωρή μέσα στο σπίτι και χωρίς να εκτίθεσαι απότομα στο κρύο όταν βγαίνεις έξω.
 • Για καλύτερη κατανομή της ζέστης, ρύθμισε τις περσίδες ώστε η ροή του αέρα να βγαίνει από το μηχάνημα με κατεύθυνση το πάτωμα ώστε ο θερμός αέρας να έχει χρόνο να ανέβει ψηλά.
 • Προτίμησε ένα μοντέλο με λειτουργία ύγρανσης, ώστε να μην ξηραίνεται ο αέρας στο χώρο σου.
 • Παρόλο που τα σύγχρονα μοντέλα είναι «πάνοπλα» σε φίλτρα που καθαρίζουν τον αέρα, απόφυγε το κάπνισμα μέσα στο δωμάτιο όταν η συσκευή είναι σε λειτουργία.